profile

profile

Sportska Biografija

Nemanja Korać je rođen 20. septembra 1983. godine u Beogradu. Poseduje diplome Ekonomskog i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Sportsku karijeru započinje kao plivač mlađih, a potom i starijih kategorija gde ostvaruje zapažene uspehe. Nakon plivanja 5 godina se posvećuje veslanju i kao veslač lake kategorije osvaja medalje na Prvenstvima Srbije, kao i na međunarodnim regatama. U svojoj veslačkoj karijeri je imao priliku da trenira sa nacionalnom selekcijom. Nakon veslanja sebe pronalazi u triatlonu kada osvaja medalje na Prvenstvima države i Kupovima Srbije u sprint, olimpijskom i srednje dugom triatlonu, akvatlonu i duatlonu, te na Prvenstvu Balkana srebrnu medalju u akvatlonu. Kao član reprezentacije Srbije učestvuje na brojnim međunarodnim trkama kao što su Balkansko prvenstvo, Evropski kup, kao i Prvenstvo Sveta....

Trenersku karijeru započinje kao trener plivanja, potom kao triatlon trener svih starosnih kategorija od početnika, elitnih sportista do age group triatlonaca. Osnivao je i rukovodio tri kluba od kojih su jedan plivački i dva triatlon kluba. Sarađivao je sa više od 50 sportista koji su uspešno završili triatlone svih formata od Sprint do Ironman triatlona. Pored individualaca sarađivao je i timovima među kojima je Serbia Running Project, sub-elit tim Beogradskog trkačkog kluba. Pored univerzitetskih diploma poseduje ITU Level 1 i ITU Level 2, kao i STU trenerski sertifikat. Član je Stručne komisije Srpske triatlonske unije.

Trenerski rad zasniva na filozofiji efikasnosti treninga koja vodi ka ostvarivanju maksimalnog potencijala koji svaki pojedinac nosi u sebi.


STU TRENERSKA

LICENCA

ITU TRIATLON

TRENER

FAKULTET ZA SPORT

I FIZIČKO VASPITANJE